Αποκτήστε τις καλύτερες υπηρεσίες κλιματισμού!

προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κλιματισμού που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας. Ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μέγεθος του κλιματιστικού σας, οι έμπειροι τεχνικοί μας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν.

SERVICE ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η συντήρηση κλιματιστικού είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνετε κάθε χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις και δύο φορές το χρόνο. Πολλές φορές αφήνουμε το κλιματιστικό μας χωρίς το απαιτούμενο Service για πολλά χρόνια και όταν η απόδοσή του πέφτει θεωρούμε ότι χάλασε επειδή είναι παλιό. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το κλιματιστικό μας για να δουλεύει σωστά θα πρέπει να το καθαρίζουμε συχνά και να κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες που θα επιτρέψει στο κλιματιστικό μας να κάνει το κύκλο λειτουργιών εύκολα και χωρίς να ζορίζεται. Όταν ένα κλιματιστικό έχει βρώμικες ψήκτρες το μηχάνημα δεν μπορεί να «αναπνεύσει» σωστά, αυτό σημαίνει ότι για να κάνει την λειτουργία του κάνει υπερπροσπάθεια και ζορίζεται με αποτέλεσμα να φθείρονται και μακροπρόθεσμα να χαλάνε εσωτερικά εξαρτήματα του κλιματιστικού έως και τον συμπιεστή του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν έχουμε λιγότερο φρέον από αυτό που απαιτεί το μηχάνημα. 

Αυτά και μερικά ακόμη πράγματα όπως το να μπορεί να παίρνει επαρκώς αέρα η εξωτερική μονάδα, να μην έχει δηλαδή μπροστά του και σε πολύ κοντινή απόσταση τέντα συντελούν στην καλή λειτουργία του κλιματιστικού. 

Μία σωστή συντήρηση κλιματιστικού περνάει από τα εξής στάδια:

 • Τακτική αφαίρεση της μάσκας του κλιματιστικού μας.
 • Κάλυψη των καλωδίων εντολών που βρίσκονται κατά κανόνα στην δεξιά θέση
 • Τοποθέτηση ειδικής σακούλας σε σχήμα ελεφαντάκι που θα προστατέψει τους τοίχους και τα γύρω αντικείμενα από το χημικό υγρό. 
 • Ψεκασμός με χημικό υγρό των ψηκτρών και του κυλίνδρου με αρκετή πίεση, ώστε να απομακρυνθούν σκόνες και χνούδια. 
 • Ξέβγαλμα με ελαφρύτερο χημικό των παραπάνω στοιχείων. 
 • Πλύση των πλαστικών μερών μάσκας και περσίδων. 
 • Τοποθέτηση νέων φίλτρων άνθρακα και επανατοποθέτηση της μάσκας του κλιματιστικού. 
 • Ο τεχνικός θα ενώσει τα μανόμετρα στην εξωτερική μονάδα και με αυτό τον τρόπο θα διαγνώσει εάν υπάρχει έλλειψη ψυκτικού υγρού (φρέον) και αν οι πιέσεις του κλιματιστικού μας είναι οι σωστές. 
 • Με ανιχνευτή διαρροών ψυκτικού υγρού θα ελέγξει τις βάνες του κλιματιστικού μας. 
 • Θα πλυθούν με χημικό υγρό τα στοιχεία που βρίσκονται όπισθεν της εξωτερικής μονάδας. 
 • Τέλος ο τεχνικός αφού έχει θέσει σε λειτουργία το κλιματιστικό θα θερμομετρήσει τον αέρα που βγάζει το κλιματιστικό μας ώστε να βεβαιωθεί ότι οι θερμοκρασίες που αποδίδει είναι οι σωστές. 

Ποιοτικά υλικά.
Σύγχρονος εξοπλισμός
Εξειδικευμένοι τεχνικοί.
Είμαστε πιστοποιημένοι

O Μοναδικός Τρόπος Συντήρησης A/C

Όλα τα παραπάνω είναι ο μοναδικός σωστός τρόπος που πρέπει να γίνεται η συντήρηση ενός κλιματιστικού. Στην περίπτωση που δεν δείτε αυτή την σειρά τότε δεν έχετε πραγματοποιήσει ορθή συντήρηση του κλιματιστικού σας. 

Γιατί να κάνουμε συντήρηση ενός καινούργιου κλιματιστικού?? Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν το κλιματιστικό είναι καινούργιο ενός έτους. Η συντήρηση πρέπει να γίνει κανονικά αφενός για να το διατηρήσουμε καινούργιο αφετέρου γιατί πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν κλιματιστικά αν συμβεί κάτι στο μηχάνημα εντός των χρόνων της συντήρησης τότε η κατασκευαστική εταιρεία ζητά το βιβλίο συντήρησης του κλιματιστικού. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει έχουμε δει πολλές φορές να θέτουν το μηχάνημα εκτός εγγύησης αφού στις προδιαγραφές τους όλες οι εταιρείες ζητάνε από τον κάτοχο του κλιματιστικού να κάνει ετήσια service από πιστοποιημένους τεχνικούς και να κρατάνε τα δελτία συντήρησης. 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι δεν είναι ανάγκη να κάνω συντήρηση του κλιματιστικού μου επειδή είναι καινούργιο. Κάτι τέτοιο όμως είναι τεράστιο λάθος. Σκεφτείτε ότι αγοράσατε ένα αυτοκίνητο, ο κατασκευαστής λέει ότι σε 10.000 χλμ ή σε 1 χρόνο θα πρέπει να γίνει αλλαγή λαδιών. Εάν εμείς δεν πάμε το αυτοκίνητό μας την σωστή στιγμή για να αλλάξουμε τα λάδια και το αμάξι μας πάθει μία οποιαδήποτε άλλη ζημιά ακόμη και ζημιά που δεν σχετίζεται με την αλλαγή των λαδιών, τότε η αντιπροσωπεία ενεργοποιεί την ακύρωση της εγγύησης και ονομάζει το αυτοκίνητο κακώς συντηρημένο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν αλλάξουμε μόνοι μας τα λάδια του αυτοκινήτου μας ή μας τα αλλάξει κάποιος φίλος μας. Και σε αυτή την περίπτωση η αντιπροσωπεία αυτοκινήτου εφόσον η αλλαγή του λαδιού έγινε από μη εξουσιοδοτημένα άτομα τότε θα θέσει και πάλι το αυτοκίνητο εκτός εγγύησης. 

Ακόμη και αν το κλιματιστικό δεν έχει λειτουργήσει θα πρέπει να γίνεται μία συντήρηση και βεβαίως να αλλάζουν τα φίλτρα του άνθρακα τα οποία δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε παραπάνω από ένα χρόνο διότι αφενός έχουν χάσει την ιδιότητά τους αφετέρου θα λειτουργήσουν αντιστρόφως σε σχέση με την εργασία για την οποία τα τοποθετήσαμε.

 • Καθαρισμός Φίλτρων 
 • Έλεγχος και Ρύθμιση Συστήματος Ψύξης
 • Έλεγχος και Ρύθμιση Συστήματος Θέρμανσης
 • Επιθεώρηση και Καθαρισμός Αντλίας Συμπιεστή
 • Έλεγχος Κυκλώματος Ψυκτικού Υγρού
 • Δοκιμές Λειτουργίας και Απόδοση

Διαβάστε χρήσιμες συχνές ερωτήσεις (FAQs)

Πόσο διαρκεί η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού;

Η διάρκεια της εγκατάστασης εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος του κλιματιστικού. Συνήθως, η εγκατάσταση ολοκληρώνεται εντός μιας ημέρας.

Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 1-2 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης, για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του αέρα.

Συνιστάται να πραγματοποιείτε ετήσια συντήρηση για να διατηρείται η απόδοση του κλιματιστικού και να αποφεύγονται προβλήματα.

Μια απλή δοκιμή είναι να ελέγχετε αν το κλιματιστικό εκπέμπει κρύο αέρα κατά τη λειτουργία. Αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με εξειδικευμένο τεχνικό.

Ναι, συνήθως στο εγχειρίδιο χρήσης του κλιματιστικού περιλαμβάνονται οδηγίες για τη σωστή χρήση, τη συντήρηση και τις προφυλάξεις.

Η ενεργειακή απόδοση επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού. Ένα κλιματιστικό με υψηλή ενεργειακή απόδοση είναι πιο οικονομικό.

Το κόστος εγκατάστασης εξαρτάται από τον τύπο, το μέγεθος και τις προδιαγραφές του κλιματιστικού. Είναι καλύτερο να ζητήσετε μια προσφορά από επαγγελματία τεχνικό.

Η τακτική συντήρηση από εξειδικευμένους τεχνικούς είναι ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε προβλήματα και να διατηρήσετε το κλιματιστικό σας σε άριστη κατάσταση.