Αντλίες Θερμότητας

Αποκτήστε τις καλύτερες υπηρεσίες κλιματισμού!

προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κλιματισμού που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας. Ανεξάρτητα από τον τύπο ή το μέγεθος του κλιματιστικού σας, οι έμπειροι τεχνικοί μας είναι εδώ για να σας βοηθήσουν.

Downloads

Semper est cursus lectus nibh est duis hendr erit Eros amet nec

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

H Hellas Clima ειδικεύεται εκτός των άλλων και στην τοποθέτηση αντλιών θερμότητας, σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους. Τί είναι όμως η αντλία θερμότητας και πώς λειτουργεί?

Η αντλία θερμότητας (heat pump) ονομάζουμε την μηχανολογική διάταξη που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από ένα χώρο χαμηλής θερμοκρασίας σε ένα χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας. Ήδη από τον ορισμό γίνεται φανερό ότι οι αντλίες θερμότητας σχεδιάζονται για να μεταφέρουν θερμότητα (θερμική ενέργεια) με φορά αντίθετη από αυτή της φυσικής ροής. Για την μεταφορά αυτή απαιτείται κατανάλωση ενέργειας. (‘Όπως ακριβώς την υδραυλική, το νερό πηγαίνει μόνο του (ρέει) από το ψηλό σημείο στο χαμηλό (λόγω βαρύτητας) και χρειαζόμαστε μία αντλία νερού για να μεταφέρουμε το νερό αντίθετα με την φυσική του ροή (να το ανεβάσουμε ψηλότερα), έτσι και η θερμική ενέργεια ρέει από μόνη της από το σώμα υψηλής θερμοκρασίας και χρειαζόμαστε μία αντλία θερμότητας για να αντιστρέψουμε την κίνηση της ενέργειας και να την μεταφέρουμε από την χαμηλή θερμοκρασία (κρύο) στην υψηλή (ζεστό).Tα είδη των αντλιών θερμότητας

Αντλίες θερμότητας αέρος / αέρος: είναι αντλίες που διαθέτουν και στο σημείο ένα και στο σημείο τρία εναλλακτική θερμότητα αέρα / ψυκτικού. Είναι τα γνωστά σε όλους μας κλιματιστικά μηχανήματα διαιρούμενου τύπου (split type). Ειδικά στον διαιρούμενο τύπο το ένα στοιχείο (εναλλάκτης στην θέση τρία) βρίσκεται μέσα στο σπίτι μας και προσλαμβάνει ενέργεια ( αφαιρεί θερμότητα / ψύχει το χώρο), και το άλλο σημείο (ένα) είναι επίσης εναλλάκτης ψυκτικού μέσου / αέρα και αποβάλλει θερμότητα έξω από το σπίτι μας.

Αντλίες θερμότητας αέρας / νερού: Οι αντλίες αυτές σε  μία πλευρά αντί για στοιχείο έχουν εναλλάκτη ψυκτικού μέσου / νερού και αφαιρούν θερμότητα (ψύχουν νερό) αντί για αέρα. Με τις αντλίες αυτές δηλαδή μπορούμε να αντλήσουμε θερμότητα (και άρα να ψύχουμε νερό) και να την αποβάλλουμε στο περιβάλλον όπως γίνεται και στα κλιματιστικά μηχανήματα της προηγούμενης κατηγορίας

Αντλίες θερμότητας νερού / νερού: Στις αντλίες αυτές και οι δυο εναλλάκτες είναι εναλλάκτες νερού και το ψυκτικό μέσο μεταφέρει θερμότητα από την μία μάζα νερού στην άλλη. Τέτοιες αντλίες είναι οι υδρόψυκτες αντλίες θερμότητας με πύργο ψύξης και οι αντλίες νερού / νερού που χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις με γεωεναλλάκτη (γεωθερμική).

Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας : Οι γεωθερμικές αντλίες θερμότητας απορροφούν ποσά θερμότητας από το φλοιό της γης. Ουσιαστικά η αντλία εκμεταλλεύεται τη θερμική ενέργεια από το Ήλιο και το έδαφος. Τέλος χρησιμοποιώντας αυτή την ανανεώσιμη πηγή ενέργειας μπορούμε εύκολα να εξοικονομήσουμε το 65% με 70% των αναγκών μας για την ετήσια ενέργεια θέρμανση και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης της κατοικίας μας.Βαθμοί απόδοσης

Η ροή ενέργειας σε μία αντλία θερμότητας που λειτουργεί σε κατάσταση θέρμανσης, έχει όπως στο παρακάτω σχήμα. Η αντλία αντλεί από το ψυχρό περιβάλλον μία ποσότητα θερμότητας Q1 προσθέτει μηχανικό έργο ( W) στο συμπιεστή, και αποδίδει ποσό ενέργειας Q2 στο θερμό χώρο. Όταν η αντλία λειτουργεί σε κατάσταση θέρμανσης, το θερμό είναι ο χώρος, το ψυχρό το περιβάλλον, και το ζητούμενο είναι το Q2, ενώ όταν αυτή λειτουργεί σε κατάσταση ψύξης το ψυχρό είναι ο χώρος, το θερμό είναι το περιβάλλον και το ζητούμενο είναι το Q1.

Ποιοτικά υλικά.
Σύγχρονος εξοπλισμός
Εξειδικευμένοι τεχνικοί.
Είμαστε πιστοποιημένοι

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ

Τα τελευταία χρόνια η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας inverter επέτρεψε την κατασκευή αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης και μικρού μεγέθους σε λογικό κόστος παραγωγής. Η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την θέρμανση κατοικιών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ) σε συνδυασμό με το διαρκώς μειουμένου κόστος κτήσης των αντλιών θερμότητας, καθιστά τις οικιακές αντλίες θερμότητας πλέον μία συμφέρουσα επιλογή για την θέρμανση της σύγχρονης κατοικίας. Οι οικιακές αντλίες θερμότητας ξεκινούν από μεγέθη 6 kw φτάνουν μέχρι και τα 20 kw και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης για εφαρμογές σε διαμερίσματα μονοκατοικίες και μικρές οικοδομές. Οι αντλίες θερμότητας οικιακής χρήσης μπορούν να προσφέρουν στο διαμέρισμα την θέρμανση και την ψύξη που απαιτείται.

Διαβάστε χρήσιμες συχνές ερωτήσεις (FAQs)

Πόσο διαρκεί η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού;

Η διάρκεια της εγκατάστασης εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος του κλιματιστικού. Συνήθως, η εγκατάσταση ολοκληρώνεται εντός μιας ημέρας.

Τα φίλτρα πρέπει να καθαρίζονται κάθε 1-2 μήνες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης, για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα του αέρα.

Συνιστάται να πραγματοποιείτε ετήσια συντήρηση για να διατηρείται η απόδοση του κλιματιστικού και να αποφεύγονται προβλήματα.

Μια απλή δοκιμή είναι να ελέγχετε αν το κλιματιστικό εκπέμπει κρύο αέρα κατά τη λειτουργία. Αν διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με εξειδικευμένο τεχνικό.

Ναι, συνήθως στο εγχειρίδιο χρήσης του κλιματιστικού περιλαμβάνονται οδηγίες για τη σωστή χρήση, τη συντήρηση και τις προφυλάξεις.

Η ενεργειακή απόδοση επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού. Ένα κλιματιστικό με υψηλή ενεργειακή απόδοση είναι πιο οικονομικό.

Το κόστος εγκατάστασης εξαρτάται από τον τύπο, το μέγεθος και τις προδιαγραφές του κλιματιστικού. Είναι καλύτερο να ζητήσετε μια προσφορά από επαγγελματία τεχνικό.

Η τακτική συντήρηση από εξειδικευμένους τεχνικούς είναι ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε προβλήματα και να διατηρήσετε το κλιματιστικό σας σε άριστη κατάσταση.